Kaffelageret.no
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Ulike typer kaffe

Her er en enkel oversikt over ulike kaffetyper. 


www.kaffelageret.no



 



Espresso:
Espresso er en konsentrert kaffe med en intens og smaksrik karakter som skiller seg fra vanlig filterkaffe. Den har en bittersøt smak og en tykkere konsistens. Espresso drikker har tre felles ingredienser: espresso, dampet melk og melkeskum. Espresso serveres i små kopper som shots og lages ved at vann renner gjennom fint malt kaffe i 25-30 sekunder, og mengden tilsvarer ca. 45-55 ml.
 

Americano:
Tilsettes varmt vann i en enkel eller dobbel espresso får du Americano. Denne drikken kan være et godt alternativ til espresso for de som synes en vanlig espresso blir for sterk. Americano har samme styrke som espresso og den gode espressosmaken, men med en mindre intensitet. I stedet for melk brukes varmt vann i en Americano.
 

Caffè Lungo:
Caffè Lungo betyr "lang". Denne kaffen er rett og slett en "lang" espresso som lages ved å tilsette rundt dobbelt så mye vann som en espresso. Dette gir en mildere smak enn espresso og har en litt mer bitter undertone.
 

Cortado:
Cortado drikkes ofte i Latin-Amerika og spansktalende land. Den består av espresso og dampet melk, og serveres ofte i et lite glass eller kopp.
 

Macchiato:
Det finnes to typer macchiato (som betyr distinkt eller markert), og de har forskjellig smak. Macchiato lages ved å tilsette litt melkeskum på en enkel eller dobbel espresso. Med andre ord, kaffen er tilsatt litt melk eller litt espresso.
 

Caffè Latte:
Caffè Latte er ca. 1/3 espresso og 2/3 dampet melk. Dette er en italiensk kaffedrikk som enkelt sagt betyr "kaffe med melk". Den franske versjonen av drikken heter café au lait. Espresso tilsettes dampet melk og melkeskum. 
 

Caffè Mocca:
Caffè mocca er en mix av varm sjokolade og cappuccino.Sjokoladepulver (eller sjokoladesirup) blandes med espresso-shot, melk, melkeskum og i noen tilfeller også krem. Mocca ligner på caffè latte, men tilsettes sjokoladesirup eller pulver.
 

Ristretto:
Ristretto betyr "kort eller smal" espresso. Den lages som en vanlig espresso, men med en mindre mengde vann. Dette gir en søtere og mer kraftig smak, som også er mindre bitter.
 

Cappuccino:
Cappuccino er en italiensk variant og er en mix av doble espresso shots, varm melk og melkeskum. Den ligner mye på caffè latte. Den varme melken helles over espresso og tilsettes pisket krem.
 

 

 

Tilbake

Trykk ENTER for å søke